Projecten waarmee wij samenwerken

Wij vinden het belangrijk om je enige informatie te geven over het werkgebied van Sisiza-Ukusiza en de NGO’s waarmee wij samenwerken.

Het Sithand’Izingane Care Project was 13 jaar lang een van onze partners, echter in 2019 is besloten de samenwerking met Sisiza-Ukusiza en ook andere sponsoren en partners op te zeggen. Het onderstaande verhaal is vergelijkbaar met de zeer vele andere NGO’s in deze regio.

Het project (NGO) is gelegen in het midden van het gebied: Tsakane – Langaville – Kwathema  in de East Rand Johannesburg. Langaville begon ooit als een informele nederzetting, zonder enige voorziening. Er was geen water, geen elektriciteit en er waren geen wegen. De laatste jaren is dat aanzienlijk verbeterd. Er is nu water en er zijn openbare gemeenschappelijke toiletten en geasfalteerde wegen. Het hele gebied is bezig aan een inhaalrace en er worden door de overheid allerlei initiatieven gestart om de township een beter aanzien te geven. Zo werd in 2011 een groot winkelcentrum gebouwd + een eigen voetbalstadion, politie bureau, multi-pupose centre en is er nu veel tijd en energie gestoken in de infrastructuur. Helaas zijn er echter nog steeds een hoop problemen.

headersmall

Als gevolg van de hoge werkloosheid hebben veel huishoudens moeite om het hoofd boven water te houden. Helaas is de meerderheid van de vrouwen nog steeds economisch afhankelijk van hun echtgenoten of vaders van hun kinderen.

Sanitaire voorzieningen zijn minimaal aanwezig en mensen hebben moeite om goede hygiëne te handhaven. Infectie ziektes komen dan ook nog regelmatig voor. Daarnaast zijn veel inwoners van dit gebied geïnfecteerd met HIV / AIDS en dat leidt tot nog meer problemen. Gratis medicatie is beschikbaar maar er heerst nog steeds een groot taboe. De overheid probeert zo goed en zo kwaad mogelijk iets te doen aan deze situatie, maar het lijkt een onmogelijk gevecht. De vicieuze cirkel gaat verder.