Partners

Stichting Abantwane Belanga – Nederland

De stichting Abantwane Belanga (kinderen van de zon) is opgericht in 2013, en heeft ten doel het beschikbaar stellen van geld en/of goederen ter ondersteuning van een of meerdere locale projecten (NGO’s) in Tsakane – Kwa-Thema en de East Rand, Zuid Afrika, waarbij verbetering van het welzijn en de levenstandaard van kinderen en jongeren in door HIV-AIDS getroffen families wordt nagestreefd.

Website: www.abantwanebelanga.comabantwane

Stichting Intabazwe – Nederland

De missie van Stichting Intabazwe is het verbeteren van de levenskwaliteit van de armste en daardoor kansloze bevolking van Zuid-Afrika. In eerste instantie richt Stichting Intabazwe haar hulp op kinderen en jongeren.

Website: www.intabazwe.nlintabazwe

Kopanang Womens Trust – Zuid-Afrika

Vrouwen komen naar Kopanang, om hun hoop te delen voor een andere toekomst. Ze omarmen hun huidige realiteit van strijd en ziekte. Hier kunnen ze vaardigheden leren, die hen zal verheffen naar een nieuw bewustzijn van de kracht van de gemeenschap; waar ze hun culturele en spirituele verhalen kunnen delen.  Ze vinden hun creatieve stem.

Het ethos van Kopanang, een Sotho woord voor “samenkomen” is ook een zegen om te zijn, en die zegen dan weer door te geven; de zorg voor elkaar en presenteren aan elkaars, in het bijzonder diegene die neergebogen lijken door het lijden.

Website: www.kopanang.orgkopanang

Stichting Commundo – Nederland

Stichting Commundo organiseert vrijwilligerswerk en stages in het buitenland, helemaal afgestemd op jouw specifieke wensen. Je kunt altijd bij ons terecht, ongeacht je leeftijd of achtergrond.
Je werkt samen met kleinschalige ontwikkelingsorganisaties die ontzettend blij zijn met jouw hulp. Ga met ons op reis en wij bieden jou een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Website: www.commundo.nl

Keuzecollege – Nederland

Voor studenten die in het project komen werken in het tussenjaar hebben wij een samenwerking opgezet met KeuzeCollege, specialist in studiekeuze trajecten. Het beantwoordt aan de behoefte om tijdens het tussenjaar -voorafgaand en mogelijk na terugkomst van de reis- ook te helpen om een passende studiekeuze te maken.

Contactpersoon:
Gerard Oorthuys
06 546 401 74

Website: www.keuzecollege.nl

NACOSA Member – Networking HIV/AIDS Community of South Africa

NACOSA is a network of over 1,500 civil society organisations working together to turn the tide on HIV, AIDS and TB in Southern Africa. NACOSA promotes dialogue, builds capacity with accredited training, mentoring and technical assistance and channels resources to support service delivery on the ground, particularly among children and youth, key populations and women and girls.

Website: www.nacosa.org.zanacosa