search
top

Wie zijn wij?

De oprichters van Sisiza-Ukusiza Pty Ltd – We help to help – South Africa zijn Maarten Bollen en zijn vrouw Anke. Beiden reizen al sinds 1990 naar Zd. Afrika en Anke was zelfs al een aantal jaren eerder aan het werk in Pretoria tijdens haar studie aan de HTS – weg en waterbouw. En als je dan al zo vaak in dit fascinerende land bent geweest raak je er langzaam verknocht aan, en zoals ze hier in Zd. Afrika zeggen: …”Once Africa is in your blood and in your vessels it will never leave you alone”…

Maarten werkte een aantal jaren binnen de gezondheidszorg en uiteindelijk als productieleider voor diverse grote theater gezelschappen en festivals in Nederland. In 2007 reisden beiden vanwege werk van Anke voor RHDHV naar Zd. Afrika en Maarten raakte betrokken bij het Sithand’Izingane Care project in de Tsakane – KwaThema township. Eerst als vrijwilliger met het kaften van boeken en het opzetten van de school bibliotheek, maar in de loop van de jaren langzaam steeds meer op andere plekken in de organisatie. Tegenwoordig werkt hij als steun en toeverlaat van het management, geeft trainingen en workshops op het gebied van educatie, management en scholing, is sinds 2015 ook lid van het bestuur, en is verantwoordelijk voor de fondsenwerving. Anke werkt nog steeds voor RHDHV in Nederland en Zuid Afrika.

Sinds 2013 is Maarten gestart met het opzetten van SISIZA=UKUSIZA (we help to help)  het bedrijf dat in zeer nauwe samenwerking met het SITHAND’IZINGANE CARE PROJECT werkt aan het Youth Development project, waarbij we proberen om jongeren via werk ervaring en stage, terug te brengen in het arbeidsproces. Het vrijwilligers programma van het care project wordt ook door Sisiza-Ukusiza georganiseerd en begeleid.

In 2014 zijn we ook gestart met het opzetten van ons eigen VRIJWILLIGERS HOUSE op 10 minuten rijden van het Sithand’Izingane project. Het huis is de plek waar onze vrijwilligers, studenten en gasten kunnen overnachting. Maarten is daar de “huisvader” voor de gasten, de studenten en de vrijwilligers, en de coach voor de jongeren van de Tsakane – KwaThema township.

 

 

 

top