Wie zijn wij?

De oprichters van Sisiza-Ukusiza Pty Ltd – We help to help – South Africa zijn Maarten Bollen en zijn vrouw Anke. Beiden reisden al sinds 1990 naar Zd. Afrika en Anke was zelfs al een aantal jaren eerder aan het werk in Pretoria tijdens haar studie aan de HTS – weg en waterbouw. En als je dan al zo vaak in dit fascinerende land bent geweest raak je er langzaam verknocht aan, en zoals ze hier in Zd. Afrika zeggen: …”Once Africa is in your blood and in your vessels it will never leave you alone”…

Maarten werkte een aantal jaren binnen de gezondheidszorg en uiteindelijk als productieleider voor diverse grote theater gezelschappen en festivals in Nederland. In 2007 reisden beiden vanwege werk van Anke voor RHDHV naar Zd. Afrika en Maarten raakte betrokken bij het Sithand’Izingane Care project in de Tsakane – KwaThema township. Eerst als vrijwilliger met het kaften van boeken en het opzetten van de school bibliotheek, maar in de loop van de jaren langzaam steeds meer op andere plekken in de organisatie. Anke werkt nog steeds voor RHDHV in Nederland en Zuid Afrika.

Sinds 2013 is Maarten gestart met het opzetten van SISIZA-UKUSIZA (we help to help)  het bedrijf dat in zeer nauwe samenwerking met het een aantal NGO’s in de Johannesburg regio werkt aan het Youth Development project, waarbij we proberen om jongeren via werk ervaring en stage, terug te brengen in het arbeidsproces. Het vrijwilligers programma van een aantal NGO’s wordt ook door Sisiza-Ukusiza georganiseerd en begeleid.

In April 2020 openen wij onze Bed, Book & Breakfast BE MY GUEST in de wijk Melville in Johannesburg. De B&B is naast een reguliere toeristen accommodatie ook de plek waar vrijwilligers, studenten en gasten kunnen overnachten. Maarten is daar de “huisvader” voor de gasten, de studenten en de vrijwilligers, en de coach voor de jongeren van de Tsakane – KwaThema township.