Mogelijkheden

Hoe werkt Sisiza-Ukusiza? Onze deur staat open voor iedereen, die op een andere manier kennis wil maken met Johannesburg, de township en onze projecten.

Een kort bezoek? Ben je op rondreis door Zuid Afrika en wil je in die periode een van de NGO’s bezoeken, alleen, met vrienden of met je gezin. Wij zorgen voor vervoer, regelen in overleg onderkomen als je zou willen overnachten + maaltijden en een fantastische ervaring.

Wat langer de handen uit de mouwen steken?

Individuele vrijwilligers: Veel mensen denken er wel eens over om een tijd vrijwilligers werk te doen in het buitenland. Sisiza Ukusiza – we help to help – en de projecten waarmee wij werken kunnen altijd een paar extra handen gebruiken. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Met of zonder ervaring. Vertel ons wanneer jij zou willen komen, hoe lang en je achtergrond qua studie, belangstelling en werkervaring. Samen maken we een plan. En natuurlijk helpen we je met de voorbereiding, halen we je op van het vliegveld, zorgen we voor lokale begeleiding, huisvesting, transport etc, waarbij je natuurlijk wel moet weten dat wij geen reisbureau zijn, maar wel onze kennis kunnen inzetten als jij daar behoefte aan hebt.

Je zult zeker een fantastische tijd hebben en nog belangrijker: De projecten kunnen jouw hulp en inzet goed gebruiken.

Stage, praktijk jaar of onderzoek voor studie: Tijdens bijna iedere opleiding komt een stage aan de orde of een afstudeerproject. In de afgelopen 10 jaar hebben verschillende studenten uit binnen- en buitenland succesvol hun afstudeer opdracht of stage bij ons ingevuld. Jij bepaalt samen met ons en met je opleiding je stagedoelen en/of het afstudeer onderzoek. We maken samen een persoonlijk plan op maat en bieden goede lokale begeleiding door ervaren professionals.

Een praktijkjaar / stage is iets anders dan vrijwilligerswerk. Tijdens het voorbereidingsproces helpen wij jou om een goed werk programma samen te stellen. Afhankelijk van je studie richting werk je bijv. in een van de NGO’s in de regio of in een geassocieerde organisatie. Samen maken we een programma op maat. Ook zorgen wij voor goede lokale begeleiding en verzorgen wij jou accommodatie. A-once-in-a-life-time-experience.

Ook met een passende onderzoeksopdracht voor je batchelor of masters-opleiding aan de HBO of Universiteit ben je bij ons welkom. Heb je ideeën over een onderzoek in een van onze projecten neem contact met ons op en “ons maak een plan”.

Tussenjaar, break- of “gap year”. Een jaar de tijd na de middelbare school om te reizen, of om na te denken over je vervolgopleiding? Of gewoon een tijd ertussen uit. Wellicht heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen. Je doet werkervaring op, leert verschillende culturen kennen en ziet wat van de wereld, en wij kunnen je hulp goed gebruiken.

Korte en lange termijn mogelijkheden:  Wij bieden jou alle ruimte, èn goede begeleiding om je vrijwilligerswerk, praktijk jaar, stage, breekjaar of onderzoek te doen. Jij bepaalt zelf hoe lang je zou willen blijven om mee te werken in het project. Het begint altijd met een minimum periode van 4 weken, maar afhankelijk van jouw tijd, interesse en beschikbaarheid, bepaal je zelf in overleg met ons wat de maximale periode is die je bij ons doorbrengt.

Kortom: Als je er voor kiest om naar Zuid-Afrika te komen om ons het helpen in een van de NGO’s dan vinden wij dat geweldig.

Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, stuur je een @ mail met daarin jouw concrete vraag naar: maarten@sisiza-ukusiza.com. Bellen kan natuurlijk ook.