search
top

Accommodatie

 

Wij bieden op dit moment op een 2-tal plaatsen accommodatie aan. Een daarvan is ons vrijwilligershuis in de buurt van de NGO en de andere plek is onze Bed Book & Breakfast in Melville, een hippe levendige wijk in Johannesburg.

Sisiza-Ukusiza (Pty) Ltd – Township volunteer house:

Deze accommodatie is geopend in November 2014. Het is de plek waar onze korte en lange termijn vrijwilligers, (inter) nationale studenten, gasten van het project, maar ook lokale toeristen en reguliere gasten elkaar kunnen ontmoeten.

Het vrijwilligershuis ligt in de wijk Geluksdal, op de grens van de Tsakane / Kwathema township in een veilige en schone omgeving, en het is ons streven dat het huis wordt beheerd door de jongeren van Tsakane onder toezicht van het Sisiza Ukusiza management. Lokale jongeren worden hier opgeleid als onderdeel van ons jeugd ontwikkelingsprogramma (Youth Development program). Het vrijwilligershuis biedt plaats aan max. 6 personen. Naast het feit dat dit ook ons privé huis is, en het privé huis van de Dominican sisters SA, delen wij de plek met de jongeren, studenten, vrijwilligers en reguliere gasten. We delen de keuken en na een dag hard werken in een van de projecten, koken en eten we samen. We delen ook de sanitaire voorzieningen, er is een zonnige binnentuin en winkels en openbare voorzieningen zijn op redelijke afstand (helaas niet op loopafstand) van het vrijwilligershuis. Voor transport (trips, excursies, shopping etc.) maken we gebruik van ons eigen transport, of van het project, maar je kan natuurlijk ook je eigen vervoer regelen (huurauto). Voor transport gelden speciale tarieven die staan vermeld op onze prijslijst.

Na hun opleiding hopen we dat we de jongeren op weg kunnen helpen in de reguliere hospitality sector in Zuid Afrika.

Wil je voor korte of lange termijn bij ons overnachten, of wil je met een groep deelnemen aan ons vrijwilligers programma, neem dan contact op via maarten@sisiza-ukusiza.com Wij maken dan samen met jou een plan voor die periode en natuurlijk op basis van een goed financiële onderbouwing.

De toekomst van het vrijwilligershuis is op dit moment niet helemaal zeker, aangezien het Sithand’Izingane project heeft aangegeven in ieder geval in 2019 geen nieuwe vrijwilligers aan te nemen en ook de Domican Sister met wie wij het huis delen, zijn niet zeker of zij hier komend jaar ook nog zullen zijn.

            

Sisiza-Ukusiza / Melville Bed Book &Breakfast:

Onder de naam BE MY GUEST Bed, Book & Breakfast opent Sisiza-Ukusiza in 2019 een B&B in Melville – Johannesburg, de levendige en bruisende studentenwijk van de stad. De voorbereidingen zijn in volle gang, en naast het township vrijwilligershuis hopen wij in 2019 onze gasten en vrijwilligers ook te kunnen ontvangen in Melville.

De website voor deze nieuwe B&B is nog niet klaar maar wij zullen jullie via deze website, via Facebook en andere social media kanalen op de hoogte houden.

De B&B accommodatie, is naast een reguliere B&B ook het vervolg op de township accommodatie in Tsakane, en het jongeren ontwikkelingsprogramma. Binnen dit programma worden de jongeren van Tsakane / Kwathema opgeleid, om professionele werknemers te worden in een toeristische branche.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. De slaapkamers zijn klaar, alles is geschilderd. Wij wachten nu op de Gemeente Johannesburg om onze aanvragen voor de verschillende vergunningen te bevestigen en goed te keuren. Dat hele proces duurt al zo’n 4 – 6 maanden maar we zijn hoopvol dat we dit jaar onze deuren kunnen openen en dat gasten via de normale boeking websites, maar ook via AirB&B kunnen boeken voor een verblijf in deze nieuwe B&B.

top